Нова твСъбитията около 10-ти ноември 1989 г. се интерпретират различно. Преврат,

...
Нова твСъбитията около 10-ти ноември 1989 г. се интерпретират различно. Преврат,
Коментари Харесай

Показаха неизлъчвани кадри на Тодор Живков и ЦК на БКП

Нова тв

Събитията към 10-ти ноември 1989 г. се интерпретират друго. Преврат, непринудено отдръпване или добре планувана интервенция извън? Знаеха ли службите какво ще стане, за какво не стопираха изнасянето на капитали, което последва, и провалиха ли се в опита да спрат бандитската приватизация? Каква беше ролята на Андрей Луканов в процесите след 10-ти? Какво се случи преди 30 години на днешния ден – отговорите за „ Неделята на NOVA ” даде Любомир Шопов, който е наследник на дясната ръка на Тодор Живков - Григор Шопов.



„ Беше гласувано решение Живков да бъде освободен. Това го изненада и от там пристигна изражението му на изтощен и обезверен човек, който постоянно се демонстрира по малкия екран ”, описа Любомир Шопов. По думите му конците в страната ги е дърпал Андрей Луканов. „ Машинациите му изпомпаха значително държавни пари. Това е добре известно на Тодор Живков. През август 1989 година Живков написа писмо до татко ми да създадат цялостно следствие на активността на тези външнотърговски предприятия. Какво по-голямо предизвестие за Луканов, че не го чака положително политическо бъдеще ”, описа Любомир Шопов. Той има вяра, че всичко, което татко му направил е било в интерес на страната. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР